Ingressbilde

  17 November 2015

Har du barn som ikke vil spise torsk?

Ovnsbakt torsk på en seng av tomatsuppe og fullkornspasta.

 

 

I går laget jeg en standard tomatsuppe med fullkornspasta som jeg vet barna er glad i og kombinerte dette med ovnsstekt torsk. Det ble litt blandet tatt imot, men de smakte. Yngstemann spiste opp halve torskefileten og selv synes jeg dette ble en god kombinasjon.



Tips! Blande noe av det barna liker og kjenner godt med nye ting eller om det er noe de ikke liker. La de ha muligheten og tilby mat selv om de ikke liker, men ikke tvinge de til å spise!



 



Tomatsuppe




  • 2 bokser hermetiske tomater

  • 6 dl vann

  • 2 dl melk

  • 1 hønsebuljong

  • ½ ts basilikum

  • Fullkorns pasta



Hell tomatene i en kjele, bruk en skavmikser på tomatene for å få en jevnsuppe. Ha i vann og hønsebuljong, la det koke til buljongen er oppløst. Ha i melk og basilikum og la det småkoke litt.



Kok pasta etter anvisning på pakken.



 



Ovnsbakt torsk




  • 1 filet av ca. 100 gram per person

  • Olivenolje

  • Sjømatskrydder – en blanding av havsalt, sort pepper, paprika, laurbærblad og persille.

  • Paprika krydder

  • Persille



Legg torskefiletene i en ildfast form. Pensle de med olivenolje og ta på krydder. Legg ved litt grønnkål eller spinat. Her brukte jeg grønnkål jeg rørte inn med litt olivenolje.



Stekes på 200 grader i ca. 6 minutter.



torskiform



 



- Visste du at torsken kan bli opp til 1,5 meter lang og 40 kilo. Og den kan bli inntil 40 år! -



 



Viktige næringsstoffer i torsken



Protein: Bygger og vedlikeholder alle kroppens celler.



Vitamin D: Nødvendig for å få optimal opptak av kalsium til å vedlikeholde og styrke skjelettet.



Selen: Viktig medvirkende stoff i et enzym som bekjemper skadelige kjemiske prosesser i kroppen.



Vitamin B12: Viktig for at kroppen skal danne nye celler, blant annet røde blodceller. Vitamin B12 kan bidra til å forebygge blodmangel.